We mogen inspireren bij webinar 'Meer muziek in de klas' - Storylogie
16014
post-template-default,single,single-post,postid-16014,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

We mogen inspireren bij webinar ‘Meer muziek in de klas’

Hoe zet je verhalen in om muziekonderwijs terug op school te brengen en voor iedereen

Meer muziek in de klas?

Muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij. Muziek is overal, het is onderdeel van ons dagelijks leven. In de klas zorgt het voor een positief schoolklimaat, waarin leerlingen zich afstemmen op elkaar. Muziek in de klas is dus geen vrijblijvende keuze, maar noodzakelijk! 

Daarom is ons doel: structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland

Webinar Storytelling

Een goed verhaal raakt anderen en maakt nieuwsgierig. Je verhaal moet daarvoor wel goed in elkaar zitten. Als een verhaal niet authentiek is, dan sla je de plank volledig mis. Maar om een goed en persoonlijk verhaal te kunnen vertellen, moet je er wel één hebben. In de gratis webinar Why Tell Me Why leert storytelling-expert Sem Stemerding je wat een goed en persoonlijk verhaal is en hoe je jouw verhaal zo kunt inzetten dat je anderen overtuigt en aan jouw doel verbindt. Uiteraard met voorbeelden uit de praktijk. Zo schuift onder anderen directeur van Jantje Beton, Dave Ensberg-Kleijkers aan om zijn verhaal te vertellen.

Volg de verdiepende workshop op 18 maart

Op donderdagmiddag 18 maart van 16 tot 18 uur organiseren we in het verlengde van deze webinar een praktische workshop onder leiding van Sem. Schrijf je je in voor deze workshop, dan krijg je na de webinar een opdracht mee. Tijdens de workshop ga je aan de slag om jouw verhaal goed en persoonlijk te maken en krijg je tips van Sem. De kosten om mee te kunnen doen aan de workshop zijn €25,-. Schrijf je op tijd in, want het aantal plekken is beperkt.

Voor wie?

De webinar en workshop zijn interessant voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, de culturele sector, het bedrijfsleven of bij een gemeente én wil leren hoe je met je eigen verhaal anderen kunt overtuigen van het belang van meer muziek in de klas.