Verandercommunicatie - Storylogie
148
page-template-default,page,page-id-148,bridge-core-3.1.2,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Verandercommunicatie

Wat is het verhaal achter de verandering in jullie organisatie en hoe breng je dit tot leven?
Hoeveel aandacht krijgt communicatie bij een grote verandering binnen jouw organisatie? Het is geen verrassing meer dat verandering de constante factor is binnen veel bedrijven. We reorganiseren, saneren, innoveren en ‘cultiveren’ er stevig op los! Changemanagement krijgt steeds meer aandacht, mensen en teams worden inhoudelijk steeds beter voorbereid om ‘over te steken’.

Goede communicatie in dit proces wordt daarentegen naar onze mening helaas nog vaak onderschat. Een gedegen change-communicatieplan mist vaak nog. Het wordt er vaak ‘bij’ gedaan, terwijl een deel van het succes van een succesvol doorgevoerde verandering nu net leunt op goede communicatie. Bestaat er een goede, authentieke en gedeelde changestory (why). Zijn alle stakeholders in kaart gebracht (who)? Weten we welke fase op welke stakeholders impact heeft? Weten we welke belangrijke vragen er leven en hoe, wanneer we deze kunnen beantwoorden (what en how)? Realiseren we ons dat interne communicatie externe communicatie is en andersom?

Creëer verhalenvertellers
Naast dat je met een goede verandercommunicatiestrategie grip houdt op de voortgang van het gehele proces en de impact op de organisatie en de mensen, is het belangrijkste dat goede verandercommunicatie een verandering versnelt en vergemakkelijkt. Neem mensen mee. De gewenste verandering, innovatie etc. vindt meestal al lang plaats op verschillende plekken in de organisatie. Zoek deze verhalen op en geef mensen de woorden om deze ervaringen met elkaar te delen. Wees creatief in het laten zien waar er al successen worden geboekt. Daarmee geef je de verandering betekenis en is het iets van vandaag en niet van morgen.

Het is aan jou welke route je kiest en met welk resultaat.

       Of           

We helpen organisaties met deze vragen en aanpak. Dat kan op verschillende manieren: Advies, Interim, Coaching, of we maken samen met jullie een programma om de expertise over te brengen op professionals in jullie organisatie.

Meer weten?
Stuur een mail naar info@storylogie.com of bel:Sem Stemerding +31 611 78 97 52
Annemarieke van den Boogaard +32 499 10 50 60