"Ik voelde dat het raak was!" - Storylogie
16040
post-template-default,single,single-post,postid-16040,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

“Ik voelde dat het raak was!”

De impact van een sterk en authentiek ondernemersverhaal
Interview met claudia lucardie – Food Alchemist

“Dat weet ik echt nog goed! Ik zie de situatie ook nog zo voor me. Ik organiseerde eindelijk weer een Magic Moodfood diner in mijn achtertuin samen met mijn man. Het was het eerste diner dat weer mocht na de lockdown, het zat ook meteen vol. Er zat heel veel liefde en easyness in het hele voortraject. De voorbereiding ging superlekker. Ik had enorm veel zin. Tijdens zo’n diner laat ik mensen mijn verhaal ‘proeven’. Ik breng ze van het hoofd naar het hart. Ze krijgen een eetbelevenis en stappen als het ware een verhaal in dat alle zintuigen raakt; luisteren, ruiken, proeven, voelen. Alles om de autopilot even uit te zetten en naar het hart te gaan. 

De voorbereiding was zo soepel gegaan, ik was zelf helemaal in mijn eigen hart. Ik had van tevoren ook nog even lekker gedoucht, ik was helemaal in mijn nopjes. Wat ik altijd doe tijdens de avond is dat ik ook mijn eigen verhaal vertel. Omdat ik het zo graag goed wil overbrengen en begrepen wil worden had ik de zinnen uitgeschreven, zoals ik altijd deed. Het komt dan wel uit mijn hart, alleen spreek ik met de regie vanuit mijn hoofd. Ik voelde dat nu ook, ik wil dan te veel gaan uitleggen. Dat is altijd een moeilijk moment. Deze avond deed ik intuïtief wat anders. Ik vertelde mijn verhaal, zonder tekst op papier, recht uit mijn hart en in een niet bedachte volgorde. Er ontstond een enorme betrokkenheid met het publiek. Er gebeurde ook van alles, er kwam een vliegtuig over, er was een gast die later binnenkwam, allerlei onverwachte omstandigheden. Maar ik had me overgegeven aan het niet weten, aan het moment en dat kwam aan als een malle! Er zaten drie mensen te huilen, anderen knikten. Ik voelde in de energie dat het raak was. Nog nooit eerder was de impact zo groot. Mijn verhaal gaat over het hart en omdat ik het ook zo vanuit mijn hart durfde te vertellen kwam ik bij mensen binnen op de plek waar ik ook zo graag wil binnenkomen. 
Alle ingrediënten van mijn verhaal waren er altijd wel, alleen nu was ik in staat om er mee te spelen. Ik weet nog dat mijn man mij aankeek en zei; “Wow! Dit was me er eentje! Deze had je moeten opnemen! Dit was je beste ever!”. Voor mij was dit een enorme gamechanger als het gaat over mijn verhaal brengen. Een verhaal hoeft niet begrepen te worden, als het maar gevoeld wordt. Ik heb mijn gouden nugget gevonden zeg maar”.