Achter elke witte jas schuilt een bijzonder verhaal - Storylogie
16035
post-template-default,single,single-post,postid-16035,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Achter elke witte jas schuilt een bijzonder verhaal

Bijna twee jaar geleden werd ik door het Imeldaziekenhuis Bonheiden in België gevraagd om een programma te ontwikkelen voor hun nieuwe artsen. De vraag was; ondersteun onze artsen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke verhaal, het verhaal achter hun specialisme, achter de witte jas. Patiënten en medische partners hebben niet alleen behoefte aan een hele goede specialist, maar zoeken ook steeds meer verbinding met de mens zelf. Een prachtige en dappere vraag, toen al. De afgelopen twee jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk persoonlijk contact en persoonlijke verhalen zijn. 

Afgelopen week werd ik weer benaderd door het ziekenhuis. Het programma van twee jaar terug stond nog vers in ieders geheugen en de impact is nog dagelijks voelbaar. Wie had destijds kunnen voorzien dat persoonlijk contact in de zorg één van de grootste uitdagingen zou worden? Na bijna twee jaar weinig tot geen fysiek contact met patiënten en medische partners en na het afschalen van veel zorg, is het reconnecten van cruciaal belang. Luisteren naar elkaars verhalen, van mens tot mens. Jezelf kunnen zijn als arts en de passie voor het vak voelen en kunnen overbrengen. In november starten we met het tweede programma voor de nieuwe artsen in het ziekenhuis. Ik ben er dan ook bijzonder ‘fier’ op dat ik dit weer samen met Kathleen Vermeulen en Dorien Vandenberghe mag doen!