Kadootjes zijn om uit te pakken - Storylogie
688
post-template-default,single,single-post,postid-688,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Kadootjes zijn om uit te pakken

Vanuit Storylogie vinden we dat je verhalen niet voor jezelf moet houden, maar juist moet delen. Ook al zijn ze voor jouw gevoel onaf, niet compleet, niet overtuigend of wellicht te kwetsbaar. Het mooie van verhalen delen is dat ze juist sterker worden, gaan leven en dat je zicht krijgt op de impact op anderen (welke telkens weer anders kan zijn). Dat geldt voor organisaties, maar ook voor zelfstandig ondernemers.

Verpakt in stevig papier, zo stevig dat openmaken een lastige klus is…

Ik spreek veel medeondernemers en wat me altijd enorm aantrekt en inspireert is hun doorzettingsvermogen, de veerkracht en de oplossingsgerichte mindset. Elke dag ben je zelf de aanjager, bepaal je zelf hoe de dag verloopt. Doe je niets, gebeurt er vaak niets. Doodvermoeiend soms, maar altijd in volledige vrijheid. Wat me daarbij opvalt is dat ze goed weten wat ze willen en doen (wat), maar dat het verhaal daarachter niet goed tot zijn recht komt (waarom). Alle ingrediënten zijn aanwezig, echter is het nog geen vloeiend geheel. Echt goed doorvragen resulteert in energie, stralende ogen en mooie voorbeelden. Soms is het verhaal ingepakt in duur en glanzend papier, terwijl het verhaal eigenlijk helemaal geen papier nodig heeft. Soms is het gewoon zo stevig ingepakt dat openmaken überhaupt een lastige klus is.

Als verhalenvanger mag ik heel veel verhalen uitpakken. Het moment dat een verhaal is uitgepakt en ER IS, in al zijn eenvoud, maar zo persoonlijk en echt, is magisch. Vooral voor de verhalenverteller zelf, alsof hij of zij zichzelf opnieuw heeft ontdekt. Zoals een van onze deelneemsters van het programma Storylogie zo raak zei;

‘Aanvankelijk dacht ik een gelikt marketingverhaal te maken, het werd echter een hele mooie reis naar binnen, met als resultaat een authentiek verhaal’.

Uit je comfort zone

Afgelopen januari ben ik zelf gestart met een opleiding aan de Schrijversacademie. Naast het ‘vangen’ van verhalen wil ik leren deze verhalen nog beter op te schrijven. Een verhaal dat al heel lang in mij zit is het verhaal over mijn oudste zoon. Over zijn ‘uitdagingen’, maar vooral over zijn grote kracht en talenten, die soms door zijn uitdagingen worden overschaduwd, maar zo waard zijn om in het licht te zetten. Dat gaat dus grotendeels over hem, maar ook over mij. Tijdens de opleiding word ook ik uitgedaagd om ‘uit te pakken’. Dat is enorm uit je comfortzone, want laten we eerlijk zijn, kwetsbaar zijn als ondernemer is één ding, als ouder is the next level. Ondertussen ben ik aan het schrijven en schrijven en rol ik van het ene perspectief in het andere, maar er zit in ieder geval geen papier meer om en ook geen plakband. De strik heb ik even opzij gelegd, want die gaat er straks zeker weten wel om!

Jouw verhaal vangen? Pak eens uit!

Ben je als ondernemer ook toe aan jouw sterke verhaal, de waarom achter jouw ‘imperium’ of eenmanszaak en wil je vanuit dat verhaal jouw doelgroep in beweging krijgen? In het najaar starten we met een nieuw programma Storylogie. Interesse? Of gewoon eens kennismaken? Check www.storylogie.com.

Sem Stemerding